Παρέμβαση Υπ. Υγείας για το μπάχαλο στο «Τιμόθειο» -Μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Παρέμβαση Υπ. Υγείας για το μπάχαλο στο «Τιμόθειο» -Μεταφέρονται οι ηλικιωμένοι σε νοσοκομεία

Στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού μεταφέρονται 7 από τους δέκα θετικούς ενοίκους του οίκου ευγηρίας «Τιμόθειο», ενώ άλλοι τρείς θα μεταφερθούν στο κέντρο αποκατάστασης Eden Resort.

Υπενθυμίζεται ότι ο ιδιοκτήτης του γηροκομείου προειδοποίησέ ότι θα κατέβαζε ρολά στις 12:30 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χθες βράδυ, τα πληρώματα ασθενοφόρου που μετέβησαν στο σημείο για να παραλάβουν ηλικιωμένους θετικούς στον ιό, βρήκαν πόρτες κλειστές και τον ιδιοκτήτη να αρνείται να συνεργαστεί.
«Δε μπορεί να απειλείται το Υπουργείο Υγείας»

Με αυστηρό τρόπο σχολίασε το όλο ζήτημα η Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας μιλώντας στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και τον Νικήτα Κυριάκου. «Δεν μείναμε αδρανείς. Χθες μέχρι τα μεσάνυχτα στείλαμε ασθενοφόρα για να πάρουν τον ένα στο Νοσοκομείο και τους άλλους τρεις ηλικιωμένους στο Eden Resort και ο κύριος που έχει το ίδρυμα έκλεισε τις πόρτες και έδιωξε τα ασθενοφόρα. Τώρα πάνε ξανά τα ασθενοφόρα για να τους πάρουν. Έχουμε και άλλα παραδείγματα. Και στο Σωκράτειο που είχαν κρούσματα και στο Μέλαθρον Αγωνιστών τους κράτησαν και πάλι εμείς στείλαμε βοήθεια. Στείλαμε γιατρούς, νοσηλευτές, βοήθεια. Δε μπορεί να απειλείται το Υπουργείο Υγείας. Εμείς βοηθήσαμε αλλά έκλεισε τις πόρτες και δέχτηκε να πάρουμε τους ηλικιωμένους» είπε.

«Ήταν 4 ασθενοφόρα χθες το βράδυ έξω από το ίδρυμα αλλά ο κύριος έκλεισε τις πόρτες και έμειναν τα ασθενοφόρα έξω» διαμηνύει.