Αποφασίζει για τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων το Υπουργικό

Αποφασίζει για τα νέα μέτρα ενόψει Χριστουγέννων το Υπουργικό

Τον λόφο του Προεδρικού ανεβαίνουν στις 09:00 σήμερα τα μέλη της Επιστημονική Ομάδας του Υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Ο Νίκος Αναστασιάδης θα ακούσει τους ειδικούς σχετικά με τα επιδημιολογικά δεδομένα του τελευταίου διαστήματος. Την «σκυτάλη» θα παραλάβει στη συνέχεια το Υπουργικό Συμβούλιο, που θα συνέλθει στις 10:30 προκειμένου να προχωρήσει στη λήψη αποφάσεων σε σχέση με τα μέτρα αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορωνοϊού, ειδικότερα κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων. Σημειώνεται ότι οι όποιες αποφάσεις ληφθούν, θα ανακοινωθούν την Παρασκευή από τον Υπουργό Υγείας, κ. Κωνσταντίνο Ιωάννου, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει συζητηθεί το ενδεχόμενο ενός νέου διαγγέλματος.

Την έξοδο της επαρχίας Πάφου από το καθεστώς lockdown φαίνεται πως θα προτείνουν οι ειδικοί, καθώς η επιδημιολογική καμπύλη παρουσιάζει πτωτική τάση. Παρά το γεγονός ότι η κατάσταση στην Λεμεσό έχει σταθεροποιηθεί, οι δείκτες παραμένουν υψηλοί, με τα ενδεχόμενα να είναι δύο: είτε χρονική παράταση του τοπικού lockdown, είτε άρση με ταυτόχρονη τήρηση αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες επαρχίες και με την κατάσταση να θεωρείται ακόμη ρευστή, λόγω των κρουσμάτων που καταγράφονται στις επαρχίες Λευκωσίας και ελεύθερης Αμμοχώστου, όπως όλα φαίνεται οι εισηγήσεις των ειδικών θα κινηθούν στην λογική των οριζόντιων μέτρων. Παράλληλα, έκκληση των μελών της Επιστημονικής Ομάδας είναι όπως προκαθοριστούν οι επαφές ενόψει Χριστουγέννων, προκειμένου να μην δούμε επιδείνωση το επόμενο διάστημα.

Προβληματισμός εξακολουθεί να επικρατεί για χώρους που ενδεχομένως κατά την περίοδο των εορτών θα συναθροίζονται νεαρά άτομα κάτι που, όπως λέει ο Δρ. Κωνσταντίνος Τσιούτης, πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψιν.

 

Σε ποια μέτρα προσανατολίζονται οι Επιδημιολόγοι ενόψει Χριστουγέννων
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Τρίτη, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 2 ακόμη θανάτους και 252 νέα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ βρέθηκαν 57 θετικά rapid test για τα οποία θα ακολουθηθεί μοριακή εξέταση PCR. Με βάση και τα χθεσινά δεδομένα, ο συνολικός αριθμός των περιστατικών COVID19 ανέρχεται σε 9.199. Την ίδια ώρα 101 ασθενείς νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, το Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.