'Εκτακτο Υπουργικό σήμερα για λήψη νέων μέτρων στη σκιά του εφιάλτη COVID19

'Εκτακτο Υπουργικό σήμερα για λήψη νέων μέτρων στη σκιά του εφιάλτη COVID19

Επισπεύδονται τα έκτακτα μέτρα στη σκιά του εφιάλτη της πανδημίας. Καθημερινά σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ενώ αύξηση καταγράφουν και οι αριθμοί των νεκρών που ανακοινώνονται.

Χθες βράδυ (8/12) ο Νίκος Αναστασιάδης άκουσε σε σύσκεψη τις εισηγήσεις της επιστημονικής συμβουλευτικής ομάδας για τον κορωνοϊό, στην παρουσία των Υπουργών Οικονομικών, Παιδείας, Εργασίας και Υγείας.

Ο Πρόεδρος, αφού άκουσε τις εισηγήσεις της συμβουλευτικής ομάδας, συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, για σήμερα, 9 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σημειώνεται ότι σήμερα ο Πρόεδρος αναχωρεί για Βρυξέλλες για να επιστρέψει το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σίγμα, οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων αναμένεται να γίνουν αύριο από τον Υπουργό Υγείας, ενώ τα μέτρα θα έχουν άμεση εφαρμογή, με επικρατέστερο σενάριο να τεθούν σε ισχύ την Παρασκευή.

Τα ενδεχόμενα μέτρα που μελετώνται είναι όπως ανέφερε από χθες το μεσημέρι το SigmaLive τα εξής:

- Κλείσιμο σχολείων

- Κλείσιμο φροντιστηρίων

- Κλείσιμο καφέ και εστιατορίων μια βδομάδα πριν τα Χριστούγεννα

- Αύξηση των rapid τεστ

- Τεστ σε ευρεία κλίμακα εκεί όπου υπάρχει υψηλός συγχρωτισμός (π.χ σχολεία, εκπαιδευτικοί, μαθητές).

- Κλείσιμο εκκλησιών

Χθες Τρίτη 8/12 το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε το χειρότερο ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας μέχρι σήμερα. Πέντε άτομα απεβίωσαν ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό θανάτων σε 68.

Παράλληλα ανακοίνωσε 419 νέα περιστατικά της νόσου που εντοπίστηκαν και επιβεβαιώθηκαν από τα μοριακά τεστ (PCR), εκ των οποίων τα 212 είναι επαληθεύσεις από rapid tests των προηγούμενων ημερών.