Υπ. Υγείας: Πότε θα φθάσει το εμβόλιο κορωνοϊού - Πόσοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Υπ. Υγείας: Πότε θα φθάσει το εμβόλιο κορωνοϊού - Πόσοι θα εμβολιαστούν πρώτοι

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να δοθούν λεπτομέρειες τόσο για το εμβόλιο όσο και για τον σχεδιασμό που έχει καταρτιστεί σε σχέση με το πρόγραμμα που θα ακολουθηθεί.

Κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, αναφορικά με τα νέα μέτρα κατά της πανδημίας που θα εφαρμοστούν από την ερχόμενη Παρασκευή, ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στο χρονοδιάγραμμα της εμβολιαστικής διαδικασίας. 

«Αν όλα πάνε καλά, αρχές Ιανουαρίου θα έχουμε τις πρώτες δόσεις όμως να τονίσω ότι για να υπάρξει ανοσία πρέπει να υπάρξουν τρεις εβδομάδες άρα αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι, αρχές Φεβρουαρίου θα έχουν αναπτύξει ανοσία».
Βάσει του σχεδιασμού που υπάρχει, συνέχισε, «αναμένουμε ότι μέχρι τις αρχές Μαρτίου θα έχουμε εμβόλια για να καλύψουμε γύρω στις 150,000 πολίτες».
«Αυτό σημαίνει ότι ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού θα καλυφθεί και επειδή θα πάμε με κατηγοριοποίηση και προτεραιότητα στους ηλικιωμένους μας και στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, ευελπιστούμε ότι θα τα καταφέρουμε να τους προστατεύσουμε όσο πιο γρήγορα μπορούμε».

Τα μέτρα, τόνισε καταλήγοντας ο Υπουργός Υγείας, «θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν μέχρι να υπάρξει η απαραίτητη εμβολιαστική κάλυψη, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς πρέπει να φθάνει μέχρι και το 70% του πληθυσμού. Πρέπει να κάνουμε υπομονή. Είμαστε στο τέλος, αλλά δυστυχώς υπάρχει εφησυχασμός και για αυτό και δεν αποδίδουν κάποια μέτρα. Είναι απαραίτητο να τηρήσουμε τα μέτρα διότι δεν έχουμε άλλη επιλογή».