Έτσι θα βγούμε από το lockdown – Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας

Έτσι θα βγούμε από το lockdown – Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου Υγείας

Aπόψεις για τη στρατηγική εξόδου από το lockdown αναμένεται να καταθέσουν τη Δευτέρα ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, τα μέλη της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για ομαλή επανεκκίνηση της οικονομίας, των σχολείων και όλων των άλλων τομέων δραστηριότητας.

Τα υφιστάμενα περιοριστικά μέτρα εκπνέουν την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ως εκ τούτου ο χρόνος άρχισε να μετρά αντίστροφα.

Όπως ενημερώνει η Προεδρία της Δημοκρατίας, ο Νίκος Αναστασιάδης, θα προεδρεύσει σύσκεψης με την επιστημονική συμβουλευτική ομάδα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, τη Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, στις 11.30 το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα προκαλούν ικανοποίηση στην επιστημονική ομάδα και το υπουργείο Υγείας, το οποίο προειδοποιεί ότι δεν δικαιολογείται εφησυχασμός. Εκτιμούν μάλιστα ότι και σε καμιά περίπτωση δεν προκρίνονται μέτρα που θα οδηγήσουν σε πισωγύρισμα, την ώρα μάλιστα που η Κύπρος καταφέρνει να καταγράφει καλές επιδόσεις, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη, όπου επικρατεί ο φόβος για χειρότερο κύμα της πανδημίας.