Στην ερευνητική επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια ο Αρχιεπίσκοπος

Στην ερευνητική επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια ο Αρχιεπίσκοπος

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή κατάθεση του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου στην ερευνητική επιτροπή για τα «χρυσά» διαβατήρια λόγω της εμπλοκής του στην πολιτογράφηση του Μαλαισιανού φυγόδικου Τζο Λόου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μακαριότατος θα κληθεί να ενημερώσει τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής για το πώς ενεπλάκη στη συγκεκριμένη υπόθεση, ποιοι τον προσέγγισαν και τον έφεραν σε επαφή με τον Μαλαισιανό απατεώνα, τι συμφώνησαν μεταξύ τους και κατά πόσο γνωρίζει εάν έλαβαν και άλλοι αμοιβή από τον Μαλαισιανό για τις υπηρεσίες τους. Χρήματα τα οποία είναι κλεμμένα, ανήκουν στον μαλαισιανό λαό και δεν τα έχει επιστρέψει ακόμη ο Μακαριότατος.

Υπενθυμίζεται πως ο Τζο Λόου έκλεψε πέραν των 10 δισ. δολαρίων από το κρατικό επενδυτικό πρόγραμμα της χώρας του.

Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ερευνητικής, Μύρωνας Νικολάτος,  σημείωσε πως δηλώθηκε από την Αρχιεπισκοπή, ότι ο Μακαριότατος αντιμετωπίζει πρόβλημα στη βάδιση και η Ερευνητική Επιτροπή, ανταποκρινόμενη στο αίτημα του Αρχιεπισκόπου θα τον επισκεφθεί στον χώρο του.

Όπως αποκάλυψε ο «ΠΟΛΙΤΗΣ» και επιβεβαιώθηκε στην ερευνητική επιτροπή με τις καταθέσεις του πρώην υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και της προϊσταμένης της Μονάδας Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος στο Υπουργείο Εσωτερικών, Χριστίνας Καούλλα, ο Αρχιεπίσκοπος μεσολάβησε για την έκδοση της κυπριακής υπηκοότητας στον Μαλαισιανό καταζητούμενο και έλαβε ως εισφορά η Αρχιεπισκοπή, για τη μεσολάβησή του αυτή, το ποσό των €300.000. Η επιταγή των €300.000 δεν θα προκαλούσε υποψίες αν η έκδοσή της στις 22/9/2015 δεν συνέπιπτε χρονικώς με την έκδοση του διαβατηρίου του Τζο Λόου και αν δεν είχε προηγηθεί η επιστολή του Αρχιεπισκόπου προς τον τότε υπουργό Εσωτερικών με την οποία ζητούσε την επίσπευση της πολιτογράφησης του Μαλαισιανού. Ο Αρχιεπίσκοπος έλαβε ακόμη μία επιταγή από τον Λόου, ύψους €10.000.