Αποφασίζει σήμερα η Ολομέλεια για λίστα Γιωρκάτζη

Αποφασίζει σήμερα η Ολομέλεια για λίστα Γιωρκάτζη

Με τη θετική τοποθέτηση όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη, η ολομέλεια της Βουλής θα κληθεί σήμερα να πράξει αυτό που δεν έκανε εδώ και σχεδόν δύο χρόνια. 

Εκτός απροόπτου, αναμένεται να ψηφίσει ομόφωνα σχέδιο απόφασης που κατέχει ο «Π», το οποίο εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της Βουλής να δώσει στη δημοσιότητα αυτούσια τη λίστα Γιωρκάτζη «καθ’ όν τρόπο ήθελε αρμοδίως καθορισθεί». Σε δήλωσή του στον «Π», ο πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου επαναλαμβάνει ότι πρόθεσή του είναι, αφού ψηφιστεί το σχέδιο απόφασης το οποίο θα του δίνει το πράσινο φως από την ολομέλεια, να προχωρήσει σε δημοσιοποίηση της λίστας. Πρόσθεσε ότι ο μόνος τρόπος δημοσιοποίησης είναι να αναρτηθεί στην οικεία ιστοσελίδα της Βουλής ως συνέχεια των πρακτικών που τηρούνται στην ολομέλεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται ότι θα χρειαστούν κάποιες ώρες ώστε να ψηφιοποιηθούν οι περίπου 30 σελίδες της λίστας, οπόταν το πιθανότερο σενάριο είναι ότι το κοινό θα μπορέσει να έχει πρόσβαση στη λίστα αύριο το πρωί. Δεν αποκλείεται ωστόσο, από τη στιγμή που ενδέχεται να περιέλθει στα χέρια βουλευτών, κάποιες πληροφορίες να διαρρεύσουν και νωρίτερα από τη στιγμή που θα ληφθεί η απόφαση για δημοσιοποίηση.