Απόψε το διάγγελμα Αναστασιάδη για τη διαφθορά – Αύριο η ανακοίνωση των μέτρων

Απόψε το διάγγελμα Αναστασιάδη για τη διαφθορά – Αύριο η ανακοίνωση των μέτρων

Εν μέσω έντονων επικρίσεων και αμφισβήτησης, κυρίως σε σχέση με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας και έχουν να κάνουν με το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα και τις κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποφάσισε πως θα πρέπει να βγει μπροστά και να επιχειρήσει να δώσει απαντήσεις σε όσα του καταλογίζει η αντιπολίτευση. 

Απόψε στις 20:00 στο διάγγελμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να αναφερθεί εκτενώς στα όσα συζητιούνται στον δημόσιο διάλογο όλες αυτές τις ημέρες. Ωστόσο, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η πιο ουσιώδης απάντηση για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη δεν είναι άλλη από το πακέτο μέτρων που θα εξαγγελθεί αύριο Παρασκευή στις 11:30, παρουσία της υπουργού Δικαιοσύνης. Πρόκειται για το πολυαναμενόμενο πακέτο μέτρων για καταπολέμηση της διαφθοράς, το οποίο συζητείται εδώ και αρκετό καιρό, ενώ η αντιπολίτευση αναμένει στη γωνία έτοιμη να ασκήσει κριτική σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί από αυτά που ακούσει.

Όπως αναφέρθηκε και σε χθεσινό άρθρο του «Π», το πακέτο μέτρων χωρίζεται σε τρεις βασικούς πυλώνες και αφορά επί της ουσίας μια ολιστική προσέγγιση η οποία επικαιροποιεί το οριζόντιο σχέδιο δράσης του Μάη του 2019, το οποίο με τη σειρά του απορρέει από την Εθνική Στρατηγική κατά της διαφθοράς (σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και ο Ιωνάς Νικολάου). Στο πλαίσιο των μέτρων το Προεδρικό «αγγίζει» και ζητήματα που άπτονται του Πόθεν Έσχες, του Κώδικα Δεοντολογίας σε όλο το φάσμα του δημόσιου βίου, της σύγκρουσης συμφερόντων αλλά και της συνεχούς ενημέρωσης της κοινωνίας των πολιτών μέσα από τη δημιουργία ειδικής διαδικτυακής πλατφόρμας.