Βόλεϊ γυναικών: Ο Απόλλων έχασε για δεύτερη φορά από την Στίιντα Μπακάου και αποκλείστηκε

Βόλεϊ γυναικών: Ο Απόλλων έχασε για δεύτερη φορά από την Στίιντα Μπακάου και αποκλείστηκε

 Απραγματοποίητο όνειρο αποδείχθηκε για τη γυναικεία ομάδα του Απόλλωνα στο βόλεϊ η πρόκριση στην επόμενη φάση του CEV CUP, αφού χθες έχασαν για δεύτερη φορά από την Στίιντα Μπακάου και αποκλείστηκαν από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

 

Οι «γαλάζιες» παρά την προσπάθειά τους έχασαν με 1 -3 από την ρουμανική ομάδα στο Αθλητικό Κέντρο «Σπύρος Κυπριανού».

Οι Ρουμάνες της Στίιντα μπήκαν αποφασιστικά στον αγώνα και προηγήθηκαν με 3 – 8 στο πρώτο τεχνικό ταιμ – άουτ. Οι Ρουμάνες διατήρησαν το προβάδισμα και προηγήθηκαν 7 -13. Οι παίκτριες του Απόλλωνα ήταν νευρικές με συνεχή λάθη με συνέπεια η Στίιντα να προηγηθεί 9 -16.

Οι Λεμεσιανές προ του φάσματος να χάσουν το πρώτο σετ ανασυντάχθηκαν και μείωσαν σε 20 – 24, αλλά τελικά, η ρουμανική ομάδα πήρε το σετ 20 -25 και το καθοριστικό πρώτο σετ με 0 -1.

Ο Απόλλων μπήκε δυνατά στο δεύτερο σετ κοντράροντας στα αρχικά στάδια τις Ρουμάνες με το σκορ να είναι στο 5 -5. Οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη ήταν αποφασισμένες να επιστρέψουν στον αγώνα και προηγήθηκαν στα μέσα του σετ με 16 -14. Οι Ρουμάνες όμως δεν το έβαλαν κάτω και ισοφάρισαν 20 -20. Τελικά, ο Απόλλων κατάφερε να πάρει το σετ με 25 -22 και να ισοφαρίσει σε 1 -1 τα σετ ανακτώντας τις ελπίδες του.

Το τρίτο σετ όμως ήταν καταστροφικό για τις Λεμεσιανές οι οποίες δεν μπήκαν ποτέ στο πετσί του αγώνα με συνέπεια οι Ρουμάνες να ξεφύγουν 11 -22 υπερτερώντας στο σέρβις και την υποδοχή για να κερδίσουν τελικά με 13 -25 παίρνοντας προβάδισμα στο σκορ με 1 -2. Στο τέταρτο σετ οι παίκτριες του Γιάννη Γιαπάνη δεν είχαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιστρέψουν τα δεδομένα με συνέπεια να χάσουν με 14 -25, τον αγώνα με 1 -3 σετ και συνάμα την πρόκριση.

Prestige Απόλλων: Λαβρούκ, Κις, Φρέντς,, Χουντίμα, Μανίταρου, Ζακχαίου, Στεφάνου (Λίμπερο), Χριστοφόρου (Λίμπερο).

Στίιντα Μπακάου: Ντ. Ρογκοτζινάρου, Κρ. Καζάκου, Τ. Λούπου, Κρ. Μπαλτάτου, Σ. Μόισα, Κλ. Γαβριλέσκου. Ν. Μάνου