Έφυγε από τη ζωή ο παραολυμπιονίκης Νίκος Νικολαΐδης

Έφυγε από τη ζωή ο παραολυμπιονίκης Νίκος Νικολαΐδης

Η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου με μεγάλη θλίψη ανακοίνωσε τον αδόκητο θάνατο του μέλους της, παραολυμπιονίκη, Νίκου Νικολαΐδη ο οποίος διατέλεσε για μεγάλο χρονικό διάστημα μέλος του Δ.Σ. της Ο.ΠΑ.Κ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο Νίκος Νικολαΐδης παρά τον σοβαρό τραυματισμό του σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα το 1978 που του προκάλεσε παραπληγία (παράλυση των κάτω άκρων) ασχολήθηκε εντατικά με τον αθλητισμό σε τροχοκάθισμα και συγκεκριμένα με τον ακοντισμό. Από το 1985 ξεκίνησε να συμμετέχει στους Παγκόσμιους αγώνες του Stokemandeville στην Αγγλία όπου το 1989 πήρε χρυσό μετάλλιο ενώ το 1988 έλαβε μέρος στους παραολυμπιακούς αγώνες της Σεούλ και πήρε το χάλκινο μετάλλιο.

«Άνθρωπος πλήρως ενταγμένος στη ζωή, περήφανος, αισιόδοξος και έντιμος αποτέλεσε παράδειγμα και πρότυπο για πολλούς. Τον χαρακτήριζε η εργατικότητα και η ειλικρίνεια ενώ αντιμετώπισε την αναπηρία με αξιοπρέπεια», αναφέρεται.

Τους τελευταίους μήνες έδινε μάχη με τον καρκίνο και έφυγε από την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου σε ηλικία 55 ετών. Τα μέλη του Δ.Σ. εκφράζουν στην οικογένεια και τους φίλους του τα βαθιά και ειλικρινή τους συλλυπητήρια.