Αυτοκτόνησε ο θρύλος του BMX, Ντειβ Μίρα (video)

Αυτοκτόνησε ο θρύλος του BMX, Ντειβ Μίρα (video)

Ο θρύλος του BMX, Dave Mirra, βρέθηκε νεκρός μέσα στο αυτοκίνητο του, το ξημέρωμα της Παρασκευής. Οι αρχές ανακοίνωσαν πως αυτοκτόνησε με το πιστόλι που είχε μέσα στο όχημα του.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Greenville, εντοπίστηκε λίγα μέτρα μακριά από το Λύκειο από το οποίο είχε αποφοιτήσει. Βρισκόταν στην περιοχή για να επισκεφθεί στενούς του φίλους.

Ο 41χρονος Mirra ήταν παντρεμένος και είδε δύο κόρες. Τα τελευταία χρόνια, ήταν άλλωστε παρουσιαστής του show του MTV, Real World/Road Rules Challenge.

Οι γονείς του αλλά και η σύζυγος του ζήτησαν από τα media "να σεβαστούν τη μνήμη του". Οι λόγοι που οδήγησαν στην αυτοκτονία δεν είναι ακόμη γνωστοί.

Ο Mirra είχε συμπεριληφθεί στην κατηγορία των "ζωντανών θρύλων" των X-Games, έχοντας κερδίσει συνολικά 24 μετάλλια στην πολυετή καριέρα του. Στα X-Games είχε 14 χρυσά μετάλλια, περισσότερα από κάθε άλλον συναθλητή του, ωστόσο η καριέρα του είχε στιγματιστεί από τον τραυματισμό του το 1993, όταν τον είχε χτυπήσει αυτοκίνητο.

Επανήλθε το 1995 και τελικά ολοκλήρωσε τους αγώνες του το 2011. Το 2000, έγινε ο πρώτος "park rider" που έκανε double backflip σε αγώνα επίδειξης. Το 2007 ίδρυσε τη δική του εταιρεία κατασκευής ποδηλάτων, υπό την επωνυμία, MirraCo.

Συνολικά σε μετάλλια, τον πέρασε μόνο ο Bob Burnquist το 2013. Όταν αποσύρθηκε από το BMX, άρχισε να λαμβάνει μέρος σε rally αγωνιστικών οχημάτων ενώ συμμετείχε σε αγώνες τριάθλου και στο "ironman".

Με το όνομα του είχε κυκλοφορήσει και παιχνίδι για το PlayStation. Για πολλούς άλλωστε, ήταν ένας ήρωας παιδικών και εφηβικών χρόνων, μαζί με τον Tony Hawk.

Video 1

Αυτοκτόνησε ο θρύλος του BMX, Ντειβ Μίρα