«Meet the Superhumans»

«Meet the Superhumans»
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Μια αλλιώτικη εκδήλωση, με αθλητισμό, ψυχαγωγία, μουσική, ενημέρωση για την οδική ασφάλεια και ηχηρά μηνύματα για τη ζωή απο αθλητές με αναπηρίες, διοργανώνει η Κυπριακή Εθνική Παραολυμπιακή Επιτροπή .

Η εκδήλωση υπό τον τίτλο "MEET THE SUPERHUMANS'', θα πραγματοποιηθεί το Σαββάτο 23 Απριλίου 2016, απο τις 10 το πρωί μέχρι τις 13:00, στο Fasouri Watermania Waterpark, στη Λεμεσό.

Κάθε χρόνο στο νησί μας χάνονται δεκάδες ζωές συνεπεία τροχαίων δυστυχημάτων, αρκετοί συμπολίτες τραυματίζονται σοβαρά και κάποιοι από αυτούς καταλήγουν με μόνιμη αναπηρία.

Η εκδήλωση αυτή έχει ως στόχο να υπενθυμίσει σε όλους το τεράστιο κοινωνικό θέμα της οδικής ασφάλειας, αλλά και την επείγουσα ανάγκη για συντονισμένες δράσεις, ούτως ώστε να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα στην άσφαλτο.

Στην εκδήλωση της ΚΕΠΕ, θα συμμετάσχουν αθλητές με αναπηρία, οι οποίοι θα κάνουν επίδειξη στην άρση βαρών σε πάγκο, καλαθοσφαίριση με τροχοκάθισμα, τη τοξοβολία, την κολύμβηση, και τον στίβο, ενώ έχουν προσκληθεί να παραστούν οι παραολυμπιονίκες μας Καρολίνα Πελενδρίτου και Αντώνης Αρέστη.

Επίσημος προσκεκλημένος θα είναι ο Ελλαδίτης παραολυμπιονίκης στην άρση βαρών σε πάγκο Παύλος Μάμαλος.

H εκδηλωση "Meet the Superhumans", διοργανώνεται με στόχο να σταλούν ηχηρά μηνύματα για πρόληψη των τροχαίων συγκρούσεων, να τιμηθούν τα θύματα των θανατηφόρων τροχαιων, να τονιστούν οι συνέπειες που μπορεί να προκαλέσει ένα σοβαρό τροχαίο και να στείλουμε το μήνυμα πως τα άτομα με αναπηρία πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ισότιμα μέλη της κοινωνίας.

Η ζωή τους πρέπει να συνεχίζεται και ο αθλητισμός αποτελεί σημαντικό παράγοντα στην προσπάθεια τους για επανένταξη στην κοινωνία.
Η ΚΕΠΕ θέλει να στείλει το μήνυμα ότι όταν υπάρχει θέληση, δύναμη, υπομονή και επιμονή όλα είναι εφικτά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει αιμοδοσία, η τροχαία Λεμεσού θα διανέμει διαφωτιστικό υλικό, ενώ έχουν προσκληθεί σωματεία, εθελοντικές οργανώσεις, όμιλοι, σχολεία, ομάδες προσκόπων.

Ο ραδιοφωνικός σταθμός Fresh 91.6, θα διοργανώσει τρίωρο live link, στο χώρο της εκδήλωσης, για τα μικρά παιδιά θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής με θέμα την οδική ασφάλεια , face painting, ενώ ηθοποιοί της επιτυχημένης σειράς του Αντ1 " Πρώτη Σταγόνα θα μοιράσουν αυτόγραφα.

Την εκδήλωση "MEET THE SUPERHUMANS", στηρίζουν ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού, η τροχαία Λεμεσού, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, η OSSUR, το Κέντρο ορθοπεδικών εφαρμογών, η BP Gladius Management, η Blue Pulse και το Fasouri Watermania Waterpark, η διεύθυνση του οποίου θα χαρίσει προσκλήσεις για δωρεάν είσοδο στο υδροπάρκο.

Χορηγός της εκδήλωσης είναι η Τράπεζα Πειραιώς .