Οι Κύπριες δίδυμες που τρέλαναν «φίλους και εχθρούς» στη Λάρνακα

Οι Κύπριες δίδυμες που τρέλαναν «φίλους και εχθρούς» στη Λάρνακα

Πρόκειται για τις Κύπριες δίδυμες Αναστασία και Κατερίνα Γιασουμή οι οποίες συμμετείχαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach Volleyball στη Λάρνακα.

Την ένατη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach-Volley U19 της Λάρνακας κατέλαβαν οι αδελφές Κατερίνα και Νατάσα Γιασουμή.

Οι δίδυμες στη μάχη που έδωσαν για την είσοδο στην οκτάδα δεν τα κατάφεραν να κάνουν άλλη μια υπέρβαση και να προκριθούν στις «8» αφού ηττήθηκαν από τις Αμερικανίδες Muret και Filippone με 2-0 σετ. Ωστόσο η συνολική πορεία των δυο 16χρονων κοριτσιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Beach – Volley U 19 στη Λάρνακα σκόρπισε αισιοδοξία και πολλά χαμόγελα για το μέλλον.

Στον αγώνα για τη φάση των «16» απέναντι στις Αμερικανίδες τα κορίτσια δεν μπήκαν καλά στο πρώτο σετ με συνέπεια οι Muret και Filippone να ξεφύγουν 18-10 και κάπου εκεί να προδιαγραφεί και η εξέλιξη του σετ. Τελικά, η ομάδα των Ηνωμένων Πολιτειών κέρδισε με 12 -21 και πήρε το πρώτο σετ και το προβάδισμα με 1-0. Το δίδυμο από τις ΗΠΑ υπερτερούσε σε εμπειρίες, αλλά και στο ύψος αφού οι Muret και Filippone κέρδισαν τις μάχες στο φιλέ.

Στο δεύτερο σετ οι δίδυμες έκαναν ότι μπορούσαν και προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ κάτι που κατόρθωσαν σε μεγάλο διάστημα του σετ. Χαρακτηριστικά, ενώ οι Αμερικανίδες ξέφυγαν οι αδελφές Γιασουμή μείωσαν στους τρεις πόντους, αλλά δεν υπήρξε συνέχεια με αποτέλεσμα οι Muret και Filippone να πάρουν το σετ με 16-21 και τη νίκη – πρόκριση με 2-0 σετ.

Μετά τη λήξη του αγώνα, ο Ομοσπονδιακός προπονητής Βαγγέλης Κουτουλέας ανέφερε ότι η ένατη θέση στον κόσμο αποτελεί παρακαταθήκη για τη συνέχεια και τεράστια επιτυχία για το Beach Volley της Κύπρου.