Ρίο 2016: Αποκλείστηκε από τον τελικό ύψους η Κύπρια αθλήτρια Λεοντία Καλλένου

Ρίο 2016: Αποκλείστηκε από τον τελικό ύψους η Κύπρια αθλήτρια Λεοντία Καλλένου

Με πετυχημένο άλμα στο 1.80μ. και τρεις άκυρες στο 1.85μ. η Λεοντία Καλλένου πήρε τη 32η θέση στον προκριματικό του ύψους στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2016.

Όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου Ηρόδοτος Μιλτιάδους, στον πρωινό (ώρα Ρίο) προκριματικό της Πέμπτης η Καλλένου -που προέρχεται από κάταγμα κοπώσεως και δεν μπόρεσε φέτος να επαναλάβει τα περσινά άλματα που είχε σταθερά πάνω από το 1.90μ.- πάλεψε να ξεπεράσει τον φετινό εαυτό της. Κατάφερε και πέρασε τον πήχη στο 1.80μ. με τη δεύτερη προσπάθεια, ισοφαρίζοντας την καλύτερη φετινή της επίδοση. Ακολούθως η 21χρονη αθλήτρια του ΓΣΠ είχε τρεις άκυρες προσπάθειες στο 1.85μ., μένοντας εκτός συνέχειας.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα της Καλλένου, ολοκληρώθηκε και η παρουσία της 15μελούς ομάδας της Κύπρου στους 31ους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο.

«Να πάει στο καλό η χρονιά. Έπαθα πολλά αλλά και έμαθα πολλά φέτος και θα τα αξιοποιήσω όλα αυτά στη συνέχεια», δήλωσε μετά τον αγώνα η Καλλένου. «Είχα άγχος σε όλο το ταξίδι, αφού δεν ήμουν στην καλύτερη μου φόρμα. Προσπαθούσα να φανταστώ το Ολυμπιακό στάδιο και τον αγώνα, αλλά δεν μπορείς να είσαι προετοιμασμένη γι΄ αυτό. Δεν ξανάζησα κάτι τόσο μεγάλο πέραν από τους Κοινοπολιτειακούς και Μεσογειακούς Αγώνες», μας είπε η 21χρονη αθλήτρια.

«Το βράδυ πριν τον αγώνα σκέφτηκα ότι στον πιο σημαντικό αγώνα της ζωής μου, επειδή είμαι στη χειρότερη μου κατάσταση, ίσως δεν περάσω τον πήχη και καταγράψω no mark (ΝΜ), κάτι που δεν έκανα ποτέ μέχρι τώρα. Ευτυχώς όμως πέρασα το άλμα,» πρόσθεσε.

Η Καλλένου επιστρέφει σε λίγες μέρες στις ΗΠΑ, όπου θα ολοκληρώσει το Δεκέμβριο τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Τζόρτζια. Το Γενάρη γυρίζει νέα σελίδα στην αθλητική της καριέρα, αφού θα ενσωματωθεί στην ομάδα του Δημήτρη Ευθυμίου στην Αθήνα, όπου θα προπονείται μαζί με τον Κυριάκο Ιωάννου και τον Βασίλη Κωνσταντίνου, σε επαγγελματικούς ρυθμούς.

«Τον Γενάρη ξεκινώ με τον κύριο Ευθυμίου. Είναι κάτι εξαιρετικό, που το περιμένω πολύ. Είναι τιμή μου που τον τελευταίο μήνα με δέχτηκε στην ομάδα του και με βοήθησε πολύ ενόψει των Ολυμπιακών. Με βοήθησε πολύ και ο Κυριάκος Ιωάννου, ο οποίος παρά τις επιτυχίες του, δεν έχει κανένα πρόβλημα να βοηθάει τους νεαρούς. Μαζί με τον κύριο Ευθυμίου θα μάθω πολλά και έχω πολλά να βελτιώσω, στην τεχνική και στον τρόπο σκέψης», είπε η Καλλένου, η οποία του χρόνου θα επιδιώξει να επανέλθει στα ψηλά άλματα, κοντά στο 1.93μ. επίδοση που πέτυχε το 2015. «Αν κάνω καλή προετοιμασία, θα μου βγει ξανά η μεγάλη επίδοση», μας είπε.

Τέλος η Καλλένου ευχαρίστησε τους γονείς της και την οικογένειά της για την παρουσία τους στο Ρίο.