Το 3ο μετάλλιο για την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Νέων από την Κυριακίδου στη σφαιροβολία

Το 3ο μετάλλιο για την Κύπρο στους Κοινοπολιτειακούς Νέων από την Κυριακίδου στη σφαιροβολία

Το τρίτο μετάλλιο για την Κύπρο στους 6ους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες Νέων, που διεξάγονται στο Νασάου των Μπαχαμών, κατέκτησε η Στυλιάνα Κυριακίδου. Η 16χρονη κέρδισε το χάλκινο μετάλλιο στη σφαιροβολία, στον τελικό της Πέμπτης κατά την 1η μέρα του στίβου στο στάδιο Τόμας Α. Ρόμπινσον.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου της ΚΟΕ, με καλύτερη βολή στα 15.57 μ., την οποία έριξε στην 6η και τελευταία της προσπάθεια, η Κυριακίδου ανέβηκε στο φινάλε από την 5η στην 3η θέση, σπάζοντας παράλληλα το δικό της παγκύπριο ρεκόρ κορασίδων κατά 25 ολόκληρα εκατοστά.

«Μου δημιουργήθηκε πολύ άγχος όταν έβγαλα άκυρη την πρώτη βολή. Μόνο μετά την 3η βολή ένιωσα πιο ζωντανή. Μου κακοφάνηκε το ότι μπήκα από την 7η θέση στις τελευταίες τρεις βολές και όταν μου είπε ο κύριος Πανίκος (σ.σ. Χαραλάμπους) να κάνω κάποιες ασκήσεις και να αλλάξω τους ρυθμούς μου, ‘ξύπνησα’. Μου είπε ότι ο αγώνας κρίνεται στην 6η βολή και είχε δίκιο», είπε η Στυλιάνα αμέσως μετά τον αγώνα.

Για την ιστορία, οι βολές της Κυριακίδου κατά σειρά ήταν: άκυρη, 13.85 μ., 14.05 μ., 14.79 μ., 14.64 μ., 15.57 μ. Η πρωτιά πήγε στην Τρίνιτι Τούτι από τον Καναδά που έριξε 17.82 μ. και το αργυρό στην Σάρα Ομορέγκι που έστειλε τη σφαίρα στα 16.74 μ.

Στο τένις, μετά την εύκολη (6-0, 6-0) πρόκριση της Ελίζας Ομήρου στα προημιτελικά, ήταν η σειρά και του Λευτέρη Νέου να κλείσει θέση στους «8» του μονού αγοριών. Ο Νέος -που είναι Νο4 στο ταμπλό- επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-3) του Ντόντε Άρμπρίστερ από τις Μπαχάμες και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον Άγγλο Πίτερ Άλαμ, που είναι Νο7 του ταμπλό.

Περίπου ένα δίωρο μετά, το δίδυμο των Ελίζα Ομήρου και Λευτέρη Νέου ρίχτηκε στη μάχη του μικτού διπλού, κατακτώντας μία εύκολη νίκη με 2-0 σετ (6-0, 6-0) απέναντι στο δίδυμο από τους Νήσοι Σολομώντα, Μάνι Γκράχαμ και Άου Χρίσμα. Αξιοσημείωτο είναι πως η 18χρονη Κύπρια τενίστρια πρόσθεσε ένα δεύτερο «double bagel» (νίκη με 6-0, 6-0) στην... ημερήσια συλλογή της!=. Στους «8» η Κύπρος θα αντιμετωπίσει τη Σκωτία.

Και οι τρεις αναμετρήσεις των Κυπρίων στο τένις, σε μονό αγοριών, μονό κοριτσιών και μικτό διπλό, θα διεξαχθούν την Παρασκευή 21 Ιουλίου. Αρχικά στις 17:00 ώρα Κύπρου θα αγωνιστεί ο Νέος, όχι πριν τις 18:00 η Ομήρου και όχι πριν τις 20:00 το μικτό διπλό.