Το Δασάκι της Αχνας το πρώτο γήπεδο που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο νερό

Το Δασάκι της Αχνας το πρώτο γήπεδο που χρησιμοποιεί ανακυκλωμένο νερό

Το γήπεδο του Εθνικού στο Δασάκι της Άχνας γίνεται το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου Α’ Εθνικής στην Κύπρο που ανακυκλώνει και επαναχρησιμοποιεί το γκρίζο νερό που καταναλώνει, χάρη στο πρόγραμμα Μη Συμβατικών Υδατικών Πόρων στην Κύπρο «Αποστολή Νερό».

Οπως αναφέρει ανακοίνωση, το τετραετές πρόγραμμα ξεκίνησε το 2013 και χρηματοδοτείται με το ποσό των 680.000 δολαρίων αποκλειστικά από το Ίδρυμα της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation), το οποίο στηρίζει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βιωσιμότητα τοπικών κοινωνιών σε όλο τον κόσμο. Υλοποιείται από το διεθνή οργανισμό Global Water Partnership Mediterranean (GWP-Med) σε συνεργασία με το σύστημα της Coca-Cola στην Κύπρο.

Η εγκατάσταση του συστήματος ανακύκλωσης γκρίζου νερού δυναμικότητας 5.000 λίτρων ημερησίως ολοκληρώθηκε το 2015. Πλέον, το γήπεδο του Εθνικού Άχνας αξιοποιεί τη μεγάλη ποσότητα νερού που καταναλώνεται στα ντους και τους νιπτήρες των αποδυτηρίων που χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 200 αθλητές όλων των ηλικιών, για να συμπληρώσει, κατόπιν κατάλληλης επεξεργασίας, τις καθημερινές ανάγκες για άρδευση των γύρω πράσινων χώρων και του χορτοτάπητα των δύο του σταδίων.