Ο Ιταλός φορ που έπαιξε σε 27 ομάδες και αποκαλεί τον ΑΠΟΕΛ.... Γιουβέντους της Κύπρου! (photos)

Ο Ιταλός φορ που έπαιξε σε 27 ομάδες και αποκαλεί τον ΑΠΟΕΛ.... Γιουβέντους της Κύπρου! (photos)

Μπορεί να μην έκανε την μεγάλη καριέρα όμως ο Ιταλός φορ, Μικέλε Ντε Πιέντι έχει μπει στο πάνθεον του ιταλικού ποδοσφαίρου και όχι μόνο.

Ο Ιταλός επιθετικός που ξεκίνησε την καριέρα του στη Φιορεντίνα πλάι σε ονόματα όπως οι Μπατιστούτα και Ρούι Κόστα όμως στη συνέχεια περιπλανήθηκε σε 7 διαφορετικές χώρες -Ιταλία, Αγγλία, Κύπρο, Λιθουανία, Μιανμάρ, Βενεζουέλα, Γιβραλτάρ- και σε 3 διαφορετικές ηπείρους (Ευρώπη, Ασία και (Νότια) Αμερική)!

Μάλιστα τη σεζόν 2004-2005 πέρασε και από την Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ. Ξεκίνησε τη σεζόν εντυπωσιακά με 3 γκολ στις πρώτες 5 εμφανίσεις του όμως ένας σοβαρός τραυματισμός τον κράτησε εκτός γηπέδων για όλη τη σεζόν.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε για λίγο καιρό στην ομάδα της Λευκωσίας ο Ιταλός φορ στάζει μέλι για τον ΑΠΟΕΛ ενώ πρότεινε στο Φιλίππο Ιντζάγκι να κατηφορίσει στην Κύπρο και τον ΑΠΟΕΛ γιατί είναι η Γιουβέντους της Κύπρου!

Δείτε τι δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξη του:

"Μιλάμε για την Γιουβέντους της Κύπρου, είναι μία πολύ μεγάλη και οργανωμένη ομάδα. Έχει πάρα πολλούς οπαδούς και ο Ιντσάγκι θα γινόταν το απόλυτο είδωλο. Ο κόσμος είναι εκδηλωτικός αλλά δεν εισβάλλει στην ιδιωτική σου ζωή. Τα αποδυτήρια είναι η πραγματική δύναμη αυτής της ομάδας, είναι μία οικογένεια. Για μένα ήταν πολύ δύσκολο όταν έφυγα από εκεί. Είχαν έναν πολύ σοβαρό τραυματισμό στους συνδέσμους και δεν ήθελα να είμαι βάρος, παίρνοντας χρήματα χωρίς να παίζω και έτσι γύρισα στην Ιταλία για να κάνω εγχείρηση. Εκείνη η χειρονομία μου εκτιμήθηκε τόσο πολύ που εξακολουθώ να έχω επαφή με το σύλλογο και στην Κύπρο έχω πάρα πολλούς φίλους", δήλωνε ο Ντι Πιέντι σε συνέντευξή του σε ιταλικό μέσο.

FOTO4

FOTO6