Παρανομούν ποδοσφαιριστές με ενδοφλέβια χρήση σκευασμάτων στα αποδυτήρια

Παρανομούν ποδοσφαιριστές με ενδοφλέβια χρήση σκευασμάτων στα αποδυτήρια

Τι αναφέρει ο ΠΑΣΠ

Την επίσημη τοποθέτηση του Υπουργείου Υγείας ότι η ενδοφλέβια χρήση σκευασμάτων στα αποδυτήρια είναι ξεκάθαρα παράνομη, κοινοποιεί σήμερα ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών.

Διαβάστε επίσης: Υπόθεση Ουζόχο: Αποκαλυπτικές πληροφορίες από Απόλλωνα - ''Ποιοι γιατροί τον εξέτασαν;''
 
Αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας των ποδοσφαιριστών της Αλκής, Παναγιώτη Λοϊζίδη και Παναγιώτη Φραγκέσκου και της ενδοφλέβιας χορήγησης ουσιών σε μη εξουσιοδοτημένους χώρους και από μη εξουσιοδοτημένα άτομα, ο ΠΑΣΠ σημειώνει πως οι χαμηλοί τόνοι που κράτησε παρεξηγήθηκε από κάποιους, με αποτέλεσμα σήμερα ο Σύνδεσμος να είναι υποχρεωμένος να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις της ημέρας
 
«Η παραπλάνηση της κοινής γνώμης από εκπροσώπους του ποδοσφαιρικού σωματείου της Αλκής Ορόκλινης συνεχίζεται, εκμεταλλευόμενοι τις προαποφασισμένες αποφάσεις που λήφθηκαν στην υπόθεση και που οφείλονται στην ιδιομορφία της όλης υπόθεσης και της άγνοιας που υπάρχει στο χώρο», αναφέρει και δημοσιοποιεί την επίσημη τοποθέτηση από το Υπουργείο.
 
Πρώτον, το Υπουργείο ξεκαθαρίζει ότι η ενδοφλέβια χρήση σκευασμάτων στα αποδυτήρια είναι ξεκάθαρα παράνομη, ενώ δεύτερον, το πόρισμα από το κρατικό χημείο ξεκάθαρα τονίζει ότι η εισαγωγή του σκευάσματος Actovegin είναι παράνομη.
 
Σημειώνεται πως η υπόθεση δεν έχει τελειώσει για τον ΠΑ.Σ.Π., αφού δεν είναι μόνο το ποινικό κομμάτι που απασχολεί τον Σύνδεσμο, αλλά και το θέμα προστασίας των μελών του. «Θεωρούμε ότι έγιναν τραγικά λάθη και παραλήψεις στο χειρισμό του όλου θέματος, ενώ το γεγονός ότι το αποτέλεσμα του πορίσματος ήταν γνωστό σε κάποιους πριν καν αυτό ολοκληρωθεί είναι κάτι που προβληματίζει αφάνταστα τον ΠΑ.Σ.Π. και θα έπρεπε να προβληματίσει όλους τους νομοταγείς πολίτες αυτού του κράτους», αναφέρει.

 
Πηγή: ΚΥΠΕ