Toποθέτηση ΚΟΠ/Με ΚΑΡΤΑ κόντρα στην Καραμπάκ

Toποθέτηση ΚΟΠ/Με ΚΑΡΤΑ κόντρα στην Καραμπάκ

Δεν αλλάζει κάτι και ο αγώνας με την Καραμπάκ θα γίνει με Κάρτα Φιλάθλου

Γνωστοποιήθηκε η απόφαση της Ομοσπονδίας σχετικά με το αίτημα του ΑΠΟΕΛ που ζητούσε την εξαίρεση της κάρτας φιλάθλου στα κρίσιμα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν αλλάζει κάτι και ο αγώνας με την Καραμπάκ θα γίνει με Κάρτα Φιλάθλου.

Διαβάστε επίσης: Επιστολή ΑΠΟΕΛ για κάρτα: Aναρμόδιος δηλώνει ο Γεν. Εισαγγελέας - Αποφασίζει ο αθλ. δικαστής ΚΟΠ

Μετά την τελευταία εξέλιξη, οι φίλοι του ΑΠΟΕΛ καλούνται να μην επηρεαστούν και να στηρίξουν τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών του Πάολο Τραμεντζάνι το βράδυ της Τρίτης στο ΓΣΠ.

Η ανακοίνωση:

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, από την περασμένη Παρασκευή,  εξέτασε σε συνεργασία με τους νομικούς της συμβούλους την επιστολή του ΑΠΟΕΛ αναφορικά με το αίτημα για μη εφαρμογή της κάρτας φιλάθλου για τον εντός έδρας αγώνα με την Καραμπάχ Αζερμπαϊτζάν στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League.

Κατά τη διάρκεια της προκαταρτικής εξέτασης, κρίθηκε αναγκαίο να ζητηθεί η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα για τους πιο κάτω λόγους:

Α) Η υπό συζήτηση νομοθεσία θεσπίστηκε από τη Βουλή και εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της οποίας Νομικός Σύμβουλος είναι ο Γενικός Εισαγγελέας. Η ΚΟΠ δεν εμπλέκεται στη διαδικασία εφαρμογής του θεσμού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις της ημέρας 

Β) Μη συμμόρφωση με τη νομοθεσία, αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα, κάτι που θα έπρεπε να εξεταστεί για πιθανές επιπτώσεις στα στελέχη της ΚΟΠ, εάν προχωρούσαν στην λήψη οποιασδήποτε απόφασης που θα επηρέαζε την εφαρμογή του θεσμού.

Θέση της Γενικής Εισαγγελίας είναι πως στην προκειμένη περίπτωση, η ΚΟΠ θα έπρεπε να στηριχθεί στην άποψη των νομικών της συμβούλων η οποία είναι η πιο κάτω:

«Η ΚΟΠ δεν έχει εξουσία να εκδώσει μαζικά προσωρινή κάρτα φιλάθλου για οποιοδήποτε αγώνα, καταργώντας ουσιαστικά την βασική φιλοσοφία της νομοθεσίας ότι για όλους τους αγώνες όπου λαμβάνει μέρος σωματείο, αθλητική εταιρεία ή σύλλογος πρώτης κατηγορίας ή που έχει διεθνή διάσταση, απαιτείται η κάρτα φιλάθλου.
 
Κατ’ επέκταση
το αίτημα της εταιρείας κατά την άποψή μας δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό από την ΚΟΠ, γιατί απλούστατα μέσα από τις πρόνοιες της νομοθεσίας δεν παρέχεται τέτοια δυνατότητα στην ΚΟΠ ή στις άλλες οικείες ομοσπονδίες».

Πηγή: Kerkida.net

Ελλάδα-Φινλανδία 2-1 για τα προκριματικά του Euro 2020, αποτελέσματα και αγώνες

Τσιτσιπάς: Όλος ο κόσμος μιλάει για τον «βασιλιά» του Λονδίνου - Έτσι κατέκτησε το τρόπαιο

(ΒΙΝΤΕΟ / Μεγάλες στιγμές) Βούρκωσε ο Μάρκος - "Μου θύμισες το Euro"

Στέφανος Τσιτσιπάς: «Βασιλιάς» στο Λονδίνο ο Έλληνας τενίστας - Το σήκωσε στο Λονδίνο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ώρα και το κανάλι του μεγάλου τελικού

Ισραήλ: Αναβλήθηκε αγώνας εξαιτίας επίθεσης με ρουκέτες! (Φωτος&Βίντεο)

Απολογίες Απόλλωνα σε Ολυμπιακό Πειραιώς

Διχασμός στο ποδόσφαιρο - Δεν μιλιούνται ΚΟΠ και Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών

Ο Μερκής σκόραρε πρώτος, ο Γκακπέ στο τέλος το... μοίρασε (φώτος)

Μαγκιά Σλούκα με το πανό για τον Ατατούρκ, υποχρεώθηκε να πει πράγματα που δεν πιστεύει; (Βίντεο)