Κοντραμπάντα με Τρόπαια σωματείων στα χέρια τοκογλύφων και ανθρώπων του υπόκοσμου

Κοντραμπάντα με Τρόπαια σωματείων στα χέρια τοκογλύφων και ανθρώπων του υπόκοσμου

Εάλω και ο αθλητισμός

Του Στέλιου Ξιουρή

Ο ιδρώτας, ο πόνος και ο μόχθος αθλητών, προπονητών και παραγόντων στα γήπεδα για κατάκτηση τροπαίων αντί να κοσμεί τις βιτρίνες των σωματείων προς παραδειγματισμό των νεωτέρων κινδυνεύει να καταλήξει στα χέρια τοκογλύφων και ανθρώπων του υπόκοσμου , που στο πελατολόγιο τους έχουν και αθλητικούς συλλόγους και παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Πλέον η ευγενής άμιλλα για κατάκτηση τροπαίων τείνει να μετατραπεί σε ανταγωνισμό φατριών του υπόκοσμου που διείσδυσαν σε όλους τους τομείς του ποδοσφαίρου συμπεριλαμβανομένου και του δανεισμού τους, λόγω των επειγουσών αναγκών που προϋποθέτει η ύπαρξη ανταγωνιστικού σωματείου.

Αν και την κατάσταση ΤΟΛΜΗΣΕ και έφερε στο φως της δημοσιότητας ο Πρόεδρος του Εθνικού Άχνας ΚΙΚΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ σε συνεδρία, που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο , της Επιτροπής Προσφύγων εντούτοις οι συγκλίνουσες πληροφορίες και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα παραπέμπουν σε θλιβερές καταστάσεις που συμβαίνουν σε όλα τα σωματεία.

Διαβάστε εδώ τις ειδήσεις της ημέρας

Πάντως η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο και αν για ένα ποσό 750 χιλιάδων Ευρώ που διαμοιραστούν όλα τα προσφυγικά σωματεία, ποδοσφαιρικά, πετοσφαιρικά , Γυμναστικοί σύλλογοι, καλαθοσφαιρικά , ναυτικοί όμιλοι τότε ο αθλητισμός ΕΑΛΩ πλέον από τον υπόκοσμο.

Ο Εθνικός Άχνας ως παράδειγμα που είναι σωματείο Α’ κατηγορίας θα πάρει 40-50 χιλιάδες, οπόταν μικρότερα σωματεία ποσό μέχρι 3-4 χιλιάδες Ευρώ. Δηλαδή ψίχουλα…

Ο κ. Φιλίππου αναφερόταν στην κατάσταση των προσφυγικών σωματείων που πέραν της  έδρας και της πόλης τους στερούνται και φιλάθλων αφού είναι διασκορπισμένοι σε όλα τα μέρη της ελεύθερης περιοχής της Κύπρου.

Όπως είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ο κ. Φιλίππου « ακόμη και σε τοκογλύφους καταφεύγουν προσφυγικά σωματεία, ώστε να συνεχίσουν την λειτουργία τους και να ικανοποιήσουν τα κριτήρια της ΟΥΕΦΑ.

Αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένη περίπτωση όπου «σωματείο ζήτησε δάνειο από ιδιώτη 20 χιλιάδες ευρώ. Ο τοκογλύφος απαίτησε αποπληρωμή του δανείου σε ένα μήνα και επιπλέον 10 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή σύνολο 30 χιλιάδες ευρώ. Φτάσαμε σε αυτό το σημείο».

Ο Πρόεδρος του Εθνικού άχνας επισήμανε  «Δεν έχουμε άλλους τρόπους για να ανταπεξέλθουμε στην οικονομική δυσπραγία την οποία βρίσκονται τα προσφυγικά σωματεία. Τα δάνεια γίνονται σε προσωπικό επίπεδο και πολλοί παράγοντες προσφυγικών σωματείων, έχουν βρεθεί στην δυσμενή θέση, να μπουν στην δίνη του ΚΑΠ, δηλαδή των ακάλυπτων επιταγών, γεγονός το οποίο πληρώνουν με προσωπικό κόστος».

Διαβάστε όλες τις τοπικές ειδήσεις ΕΔΩ

Το παράπονο δε του που κλόνισε όλους στην Επιτροπή Προσφύγων  ότι πολλά σωματεία κινδυνεύουν να κλείσουν.

Συνήψαμε δάνεια και μας σέρνουν στα δικαστήρια.

Ο Κίκης Φιλίππου, με μελανά χρώματα περιέγραψε την κατάσταση με την οικονομική τραγωδία που καταπλάκωσε αρκετές οικογέενειες , όπως για την συγκεκριμένη όπου

«μητέρα παιδιού δεν είχε το ποσό των 180 ευρώ, για να γράψει το παιδί στην ακαδημία. Πρότεινα στην μητέρα να δώσει μόνο 80 ευρώ, αλλά και πάλι δεν είχε τα χρήματα. Και η μητέρα μου είπε, πάρε την βαλίτσα με τα αθλητικά, διότι δεν μπορούμε να γράψουμε το μωρό».

Ο Μιχάλης Χατζηπαντέλας,  πρώην Πρόεδρος της Ανόρθωσης, ανέφερε ότι:

«Η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο και δεν μένει άλλη λύση από το ξεσηκωθούν όλοι. Αποκάλυψε ότι μέλη του σωματείου προσφέρουν χίλια ευρώ κάθε χρόνο να επιβιώσει το σωματείο.»

 Θα πάρουν 750 χιλιάδες Ευρώ

Κατά την συνεδρία συζητήθηκε έκτακτος προϋπολογισμός 750 χιλιάδων ευρώ, ο οποίος θα διανεμηθεί με κριτήρια του ΚΟΑ σε εννέα προσφυγικά σωματεία.

Στόχος όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΚΟΑ Αντρέας Μιχαηλίδης, είναι από την ερχόμενη χρονιά, να θεσμοθετηθεί και να γίνει μόνιμη η χορηγία.

Να σημειώσουμε ότι τα προσφυγικά σωματεία διατηρούν τμήματα ποδοσφαίρου, γυμναστικής, άλλων αθλημάτων και ακαδημίες νέων.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Ονούφριος Κουλλάς τόνισε ότι η κυβέρνηση στηρίζει τα προσφυγικά σωματεία.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Νίκος Κέττηρος εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για την αποκάλυψη ότι καταφεύγουν στον υπόκοσμο. Δεν θέλουμε έπαθλα σωματείων να καταλήξουν στα χέρια του υπόκοσμου.

Δημήτρης Γιαννακόπουλος προς οργανωμένους: «Η υπομονή έχει εξαντληθεί – Λύστε τα προβλήματά σας»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δήλωσή του, παίρνει θέση…

Τραγωδία: Πέθανε 28χρονος Έλληνας τερματοφύλακας

Θλίψη στον αθλητισμό…

Δένδιας: «Η Ελλάδα θα κάνει ότι απαιτείται για να προασπίσει τα κυριαρχικά δικαιώματά της»

Ανόρθωση και Παραλίμνι ανοίγουν την αυλαία της 14ης αγωνιστικής στο ποδόσφαιρο

8,8 εκατομμύρια δολάρια πωλήθηκε το αρχικό μανιφέστο των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Μετατροπή κάποιων ποινών από ποινικές σε πειθαρχικές θα ζητήσουν τα σωματεία της ΚΟΠ

Με 5 αγώνες ανοίγει το απόγευμα η αυλαία της 15ης αγωνιστικής της Super League

Εθελοντική δεντροφύτευση από τους αθλητές του ΓΣΠ

Στην κλήρωση στη Νιόν κτυπά η καρδιά του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, αγωνία σε ΑΠΟΕΛ και Ολυμπιακό

Μόνη στην κορυφή η Ομόνοια, ΑΠΟΕΛ-Εθνικός κλείνουν αυλαία 13ης αγωνιστικής