Μετατροπή κάποιων ποινών από ποινικές σε πειθαρχικές θα ζητήσουν τα σωματεία της ΚΟΠ

Μετατροπή κάποιων ποινών από ποινικές σε πειθαρχικές θα ζητήσουν τα σωματεία της ΚΟΠ

Θέλουν τροποποίηση του νόμου

Τροποποίηση  των προνοιών του νόμου για την καταπολέμηση της βίας στους αγωνιστικούς χώρους, με τη μετατροπή κάποιων ποινών από ποινικές σε πειθαρχικές, αποφάσισαν να ζητήσουν τα σωματεία ποδοσφαίρου της ΚΟΠ κατά τη χθεσινή Άτυπη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας που συζήτησαν το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου.
 
Τις πειθαρχικές αυτές ποινές θα επιλαμβάνεται το Δικαστικό Σώμα της ΚΟΠ και δεν θα παραπέμπονται ενώπιον της δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με την ΚΟΠ, για τον σκοπό αυτό, θα δημιουργηθεί ομάδα εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους της Ομόνοιας, της Ανόρθωσης, της ΑΕΛ,  του Απόλλωνα, της ΑΕΚ και του ΑΠΟΕΛ καθώς και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας, προκειμένου να κωδικοποιήσουν τις τροποποιήσεις που θα ζητηθούν από τη Βουλή.

Επίσης, θα καταγραφούν οι ανάγκες των Σταδίων και τα βελτιωτικά έργα που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να είναι εφικτή η καλύτερη εφαρμογή του νόμου.

Κατά την άτυπη Γενική Συνέλευση ο Πρόεδρος της ΚΟΠ Γιώργος Κούμας, ενημέρωσε τα μέλη της Συνέλευσης για τρέχοντα θέματα που αφορούν την Ομοσπονδία και το Κυπριακό Ποδόσφαιρο γενικότερα.
 
Έγινε συζήτηση για το θέμα διαιτησίας με τον Πρόεδρο της ΚΟΠ να ζητά τη συνεργασία και την κατανόηση όλων προκειμένου να ολοκληρωθεί η ποδοσφαιρική χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Επίσης, ο Πρόεδρος ανέλυσε το πλάνο της Ομοσπονδίας για «εμβολιασμό» της διαιτησίας με νέους διαιτητές ενώ, έγινε εκτενής ενημέρωση για τις προσπάθειες που γίνονται από την ΚΟΠ για την εφαρμογή του VAR στο Πρωτάθλημα.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, το Φεβρουάριο και το Μάρτιο του 2020, θα πραγματοποιηθούν τα επόμενα βήματα που αφορούν την εκπαίδευση των διαιτητών σε πραγματικές συνθήκες αγώνα.  

Επίσης, θα προγραμματιστεί σεμινάριο για το σύστημα VAR που θα απευθύνεται προς τα Σωματεία (ποδοσφαιριστές και παράγοντες), τα  ΜΜΕ και τις αρχές των Σταδίων.  

Τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης ενημερώθηκαν για το που βρίσκεται η προσπάθεια της ΚΟΠ για ανέγερση του Αθλητικού Κέντρου Εθνικών Ομάδων στον Κόρνο.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, ο στόχος είναι να ολοκληρωθεί εντός του 2022. Έγινε πλήρης ενημέρωση για το τι θα περιλαμβάνει αλλά και για το πλάνο χρηματοδότησης του μέσα από σχεδιασμούς της UEFA και τη FIFA.

Νωρίτερα, κατά την Έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΚΟΠ εγκρίθηκε ο οικονομικός απολογισμός της Ομοσπονδίας για το οικονομικό έτος 2018/2019.

Πηγή: ΚΥΠΕ

«Βόμβα» από Σαράποβα: Εγκαταλείπει το τένις σε ηλικία 32 ετών

Την απόφασή της να αποσυρθεί από το τένις…

Θεσσαλονίκη - Δολοφονία 45χρονου: Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι

Προφυλακιστέοι οι τρεις κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του…

Συναγερμός στην Πάτρα: Ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται από το απόγευμα της…

Παναγιώτης - Ραφαήλ: Νέα περιπέτεια υγείας για τον μικρό μαχητή

Σε νέα επέμβαση υποβλήθηκε ο μικρός μαχητής Παναγιώτης…

Καθαρά Δευτέρα το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοιας στο ποδόσφαιρο

Το ματς θα γίνει την Καθαρά Δευτέρα

Κάρτα εισόδου - εξόδου στα νέα κλειστά κέντρα για τους πρόσφυγες

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών κέντρων…

Μικρή Βαλεντίν: Γυναίκα ισχυρίζεται πως είναι η μητέρα της

Η έρευνα των αστυνομικών στην υπόθεση της μικρής…

Παναθηναϊκός: Συνάντηση Γιαννακόπουλου με Πατούλη για Βοτανικό και Λεωφόρο

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργο Πατούλη, είχε…

«Βόμβα» στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων όσες ομάδες δεν συμμορφώνονται

Όσα συζητήσαν Γεραπετρίτης και UEFA-FIFA στην Ελβετία.

Αυστραλιανό Open: Αποκλείστηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Στον 3ο γύρο σταμάτησε η πορεία του Στέφανου…