Κυπριακή ομάδα για πρώτη φορά στο θρυλικό Rally Dakar

Κυπριακή ομάδα για πρώτη φορά  στο θρυλικό Rally Dakar
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Ιστορική στιγμή για την Κύπρο και το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Για πρώτη φορά η Κυπριακή σημαία θα ανεμίζει στις διαδρομές του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο, του Ράλι Ντακάρ.
Μια Κυπριακή ομάδα δηλώνει συμμετοχή στον αγώνα του 2017. Πρόκειται για τους Roman Starikovich (Κύπρος) και Bert Heskes (Ολλανδία) με την ομάδα τους την Autolife Team.

Η ομάδα, που έχει για βάση την Λεμεσό, προετοιμάζεται πυρετωδώς για το θρυλικό αγώνα και θα λάβει μέρος με το «Desert Warrior» Ένα αγωνιστικό το οποίο είναι βασισμένο πάνω στο σασί του Range Rover με κινητήρα BMW, που ετοιμάστηκε από την Βρετανική «Rally Raid» για το Ράλι Ντακάρ που θα διεξαχθεί από τις 2-14 Ιανουαρίου του 2017.

Το Ράλι Ντακάρ είναι ένας από τους δυσκολότερους αγώνες με μηχανοκίνητα οχήματα. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 1979. Παλαιότερα ονομαζόταν «Ράλι Παρίσι - Ντακάρ», ενώ σήμερα ονομάζεται απλώς «Ράλι Ντακάρ». Μέχρι και το 2007, ο αγώνας εξελισσόταν κυρίως στην Αφρική. Από το 2009 ο αγώνας διεξάγεται στην αμερικανική ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Αργεντινή και στη Χιλή, με εκκίνηση και τερματισμό το Μπουένος Άιρες.

Η Κυπριακή ομάδα ήδη έλαβε μέρος σε ένα από τους δυσκολότερους Ευρωπαϊκούς αγώνες, το Baja της Ουγγαρίας. Ο αγώνας αυτός συμπεριλαμβάνεται στο επίσημο ημερολόγιο του πρωταθλήματος Cross Country της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου (FIA). Πιο συγκεκριμένα, το Baja της Ουγγαρίας διεξήχθη στις 12 με 14 Αυγούστου και φιλοξένησε 32 συνολικά ομάδες. Μια από αυτές ήταν και η Autolife team. Η Κυπριακή ομάδα βρέθηκε κοντά στην λίμνη Μπάλατον της Ουγγαρίας και δοκίμασε το «Desert Warrior» εν όψει του μεγάλου αγώνα που έρχεται. Ο Ρώσο-Κύπριος Roman Starikovich και ο Ολλανδός Bert Heskes (που συμμετείχε δυο φορές σε Ράλι Ντακάρ), είχαν μαζί τους μια ομάδα επίλεκτων μηχανικών και μετά από τρεις μέρες σκληρών ειδικών διαδρομών κατάφερε να τερματίσει και να πάρει και την τέταρτη θέση στην κατηγορία T 1.2. Η πρόβα αυτή στην Ουγγαρία αποδείχθηκε απολύτως αναγκαία τόσο για το πλήρωμα όσο και για την ομάδα αφού τους έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστούν σε πραγματικές συνθήκες, να λύσουν διάφορα προβλήματα και να προετοιμαστούν όσο το δυνατό καλύτερα για τον αγώνα του Ιανουαρίου. Ο κόσμος καταχειροκρότησε τον Roman και τον Bert όταν οι ίδιοι βρέθηκαν στη ράμπα του τερματισμού κρατώντας μαζί τους και τη σημαία της Κύπρου.

Για να πραγματοποιηθεί ο άθλος, που ακούει στο όνομα Ντακάρ, η Κυπριακή ομάδα Autolife Team θα ταξιδέψει για ένα περίπου μήνα σε Παραγουάη, Αργεντινή και Βολιβία ενώ υποστηρίζεται από εταιρείες όπως τη RoboForex, Servers.com, Orpheus Group, ReLux Estates, Sportbooking.com αλλά και τους συνεργάτες επικοινωνίας τους, την Heart Cyprus.

Τέλος, η ομάδα θα βρεθεί στις 27 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείου Four Seasons στην Λεμεσό για μια δημοσιογραφική διάσκεψη όπου θα αναλύσει την όλη προσπάθεια και τους στόχους της. Μπορείτε ταυτόχρονα να ακολουθήσετε τον άθλο της Autolife Team στο διαδίκτυο, στην επίσημη σελίδα του αγώνα (hwww.dakar.com), στο Instagram (Autolife_dakar), στο Facebook (Autolife Dakar) και μέσα από την σελίδα Facebook και Instagram του Heart Cyprus.