Μας κάνουν περήφανους! Για πρώτη φορά Κυπριακό πλήρωμα θα βρίσκεται στο Ράλι Ντακάρ

Μας κάνουν περήφανους! Για πρώτη φορά Κυπριακό πλήρωμα θα βρίσκεται στο Ράλι Ντακάρ
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Το Ράλι Ντακάρ είναι ο δυσκολότερος μηχανοκίνητος αγώνας στον κόσμο με την κυπριακή σημαία να ανεμίζει για πρώτη φορά στον συγκεκριμένο θεσμό.

Τη Δευτέρα 2 Ιανουαρίου για πρώτη φορά στην ιστορία ένα Κυπριακό πλήρωμα κατεβαίνει τη ράμπα του Ράλι Ντακάρ, του δυσκολότερου μηχανοκίνητου αγώνα στον κόσμο. Με οδηγό τον Κύπριο Roman Starikovich και συνοδηγό τον Ολλανδό Bert Heskes ξεκίνησαν το μεγάλο ταξίδι των 14 ημερών και των εννέα χιλιάδων χιλιομέτρων!

Η πρώτη ειδική διαδρομή ήταν μήκους 454 χιλιόμετρα αλλά μόλις τα 39 αποτελούσαν την ειδική διαδρομή. Το Κυπριακό πλήρωμα ξεκίνησε δυναμικά την πολύ δύσκολη και γεμάτη παγίδες διαδρομή αλλά στο 13ο χιλιόμετρο αντιμετώπισε πρόβλημα με την πίεση του τούρμπο. Μετά από ένα γρήγορο έλεγχο και σε θερμοκρασίες πέραν των 40 βαθμών προτίμησαν να συνεχίσουν αλλά με μειωμένη δύναμη στον κινητήρα. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να κολλήσουν σε κάποιο σημείο στη λάσπη αλλά με τη βοήθεια άλλων πληρωμάτων κατάφεραν να ξαναμπούν στη διαδρομή και να τερματίσουν.

Η δεύτερη ειδική διαδρομή του αγώνα από το San Miguel στη Tucuman είχε μήκος 803 χιλιόμετρα από τα οποία τα 275 αποτελούσαν τα αγωνιστικά χιλιόμετρα. Μετά τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα το πλήρωμα αντιμετώπισε πρόβλημα με το συμπλέκτη του Desert Warrior αλλά προτίμησαν να συνεχίσουν με γρήγορο ρυθμό. Προσπέρασαν αρκετούς αντιπάλους μέσα στη διαδρομή μέχρι λίγο πριν το τέλος όταν σταμάτησαν να βοηθήσουν ένα γαλλικό πλήρωμα το οποίο κόλλησε στη λάσπη. Παρόλα αυτά κατάφεραν να πάρουν και την 54η θέση στη γενική κατάταξη. Μετά και την ολοκλήρωση και της δεύτερης ειδικής διαδρομής, το Κυπριακό πλήρωμα βρίσκεται στην 57η θέση του σκληρότερου αγώνα στον κόσμο.

Σήμερα η Κυπριακή ομάδα αγωνίζεται για την τρίτη ειδική διαδρομή του Ντακάρ από την Tucuman στο San Salvador μήκους 780 χιλιομέτρων από τα οποία τα 364 θα αποτελέσουν τη διαδρομή.

Μπορείτε να ακολουθήσετε την πορεία του πληρώματος στην επίσημη ιστοσελίδα του αγώνα:
www.dakar.team ή στη σελίδα της στο facebook

Για να πραγματοποιηθεί ο άθλος, που ακούει στο όνομα Dakar, η Κυπριακή ομάδα Autolife Team υποστηρίζεται από εταιρείες όπως τη RoboForex, Cobybet, Servers.com, Orpheus Group, Relux Estates, Sportbooking.com, Heart Cyprus και Russian Wave Radio.