Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο KIA Ceed, αναβαθμισμένο Optima και νέο Rio GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο KIA Ceed, αναβαθμισμένο Optima και νέο Rio GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Παγκόσμιο ντεμπούτο για το νέο KIA Ceed, αναβαθμισμένο Optima και νέο Rio GT στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης

Η Kia Motors παρουσίασε τα μοντέλα της στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης με τα νέα Kia Ceed και Ceed Sportswagon να κάνουν το παγκόσμιο ντεμπούτο τους, παράλληλα με την αναβαθμισμένη σειρά Optima και τη νέα σειρά Rio GT.

Ο Michael Cole, Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Motors Europe, δήλωσε: "Όλες αυτές οι σειρές μοντέλων - Ceed, Optima και Rio - συνεισφέρουν σημαντικά στη συνεχή ανάπτυξη της μάρκας. Συνδυασμένα, αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών πωλήσεων της Kia και αυτά τα τελευταία μοντέλα θα δώσουν την ώθηση για την επόμενη φάση ανάπτυξης μας, καθώς στοχεύουμε πάνω από μισό εκατομμύριο πωλήσεις στην Ευρώπη το 2018. "

Η νέα οικογένεια μοντέλων Ceed ενισχύει την παρουσία της Kia στο ευρωπαϊκό τμήμα C με πρωτοποριακές νέες τεχνολογίες, ένα ώριμο και αθλητικό σχέδιο και μια πιο ελκυστική οδήγηση.

Το νέο Ceed είναι χαμηλότερο και πιο πλατύ από τον προκάτοχό του και διαθέτει ένα εντυπωσιακό, σύγχρονο και νέο ντιζάιν. Στο προφίλ, οι αιχμηρές ευθείες γραμμές επιμηκύνουν οπτικά το καπό με LED φώτα ημέρας τύπου «παγοκυψέλης» και δίνουν στο αυτοκίνητο μια πιο όρθια στάση. Στο πίσω μέρος, τα νέα LED φώτα ημέρας δίνουν στο Ceed μεγαλύτερη ορατότητα - και αναγνώριση - στο δρόμο.

Η νέα σειρά Ceed διατίθεται επίσης με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα ντίζελ «U3» της Kia. Σχεδιασμένος για να υπερβεί τα αυστηρότερα όρια που θέτει το τελευταίο πρότυπο εκπομπών ρύπων Euro 6d TEMP, το νέο CRDi 1.6D χρησιμοποιεί την ενεργή τεχνολογία ελέγχου εκπομπών SCR (Selective Catalytic Reduction) για να μειώσει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων.

Το Ceed διατίθεται με τα τελευταία προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγών (ADAS) της Kia, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου συστήματος προειδοποίησης προσοχής οδηγού (DAW) που καταπολεμά την αποσπασματική οδήγηση παρακολουθώντας μια σειρά μετρήσεων από το όχημα και τον οδηγό.

Η τρίτη γενιά Ceed και Ceed Sportswagon σχεδιάζονται, αναπτύσσονται και κατασκευάζονται στην Ευρώπη και προσφέρουν την μοναδική εργοστασιακή εγγύηση 7 χρόνων της Kia.

Το αναβαθμισμένο Optima κάνει επίσης το παγκόσμιο ντεμπούτο του στη Γενεύη, με ένα ανανεωμένο σχεδιασμό και ένα ζευγάρι νέων κινητήρων. Περισσότερα μοντέλα Kia Optima πωλήθηκαν στην Ευρώπη το 2017 από ό, τι σε οποιοδήποτε προηγούμενο έτος με τη βοήθεια των νέων Sportswagon, Plug-in Hybrid και GT.

Το αναβαθμισμένο sedan Optima και το Sportswagon προσφέρουν δύο νέες επιλογές κινητήρα: o ολοκαίνουργιος πετρελαιοκινητήρας CRDi «U3» 1.6 λίτρων της Kia και ένας νέος κινητήρας T-GDi των 1.6 λίτρων, που παράγει 180 ps.

Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν τροποποιήσεις του εξωτερικού σχεδιασμού, νέους λαμπτήρες φώτων ομίχλης, ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών κ.ά. Τα μοντέλα GT Line διακρίνονται από νέες διπλές εξατμίσεις, ενώ το Optima GT είναι εφοδιασμένο με δύο οπίσθιους άξονες καυσαερίων.

Το Optima διατίθεται με το τελευταίο σύστημα ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 7.0 ή 8.0 ιντσών της Kia, με σύστημα Apple CarPlay ™ και Android Auto ™.

Η Kia έχει επίσης παρουσιάσει για πρώτη φορά τη γραμμή Rio GT - το τελευταίο μοντέλο Kia που θα διατίθεται στην προδιαγραφή GT Line Οι αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν νέα μάσκα, νέο σχεδιασμό ζάντας αλουμινίου και λαμπτήρες ομίχλης LED τύπου «παγοκυψέλης». Το εξωτερικό τελειώνει με δύο άκρες εξάτμισης, LED φώτα ημέρας, χρωματική επένδυση παραθύρων, μαύρη αεροτομή οροφής και λαμπάδα. Υπάρχει επίσης μια κάμερα στάθμευσης με θέα προς τα πίσω, θερμαινόμενο τιμόνι και θερμαινόμενα καθίσματα.

Το Rio GT τροφοδοτείται από τον ελαφρύ κινητήρα 1.0-λίτρων T-GDi της Kia, με 100 ή 120 ps και ένα μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων. Στο τρίτο τρίμηνο του 2018, ο κινητήρας T-GDi των 1.0 λίτρων θα είναι διαθέσιμος με μία μετάδοση επτά ταχυτήτων με διπλό συμπλέκτη, ενώ οι βενζινοκινητήρες 1.2 και 1.4 λίτρων θα διατίθενται και στις προδιαγραφές της σειράς GT.

Το νέο Rio διαθέτει πέντε αστέρια από τον Euro NCAP και είναι το ασφαλέστερο αυτοκίνητο της κατηγορίας Β που έχει κατασκευάσει ποτέ η Kia.

Όλα τα μοντέλα της Kia διατίθενται στα showroom της Loutsios Group σε όλες τις πόλεις.