Η FIA επιβεβαιώνει την είσοδο της Porsche στη Formula E

Η FIA επιβεβαιώνει την είσοδο της Porsche  στη Formula E
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
Φωτογραφίες:

Η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) ενέκρινε το αίτημα της Porsche για να συμμετάσχει το πρωτάθλημα της Formula E σαν κατασκευαστής. Κάτι που σημαίνει ότι η εργοστασιακή ομάδα από το Weissach θα μπορεί να συνεχίσει να επιδιώκει την ανάπτυξη του δικού της ηλεκτρικού συστήματος κίνησης, το οποίο πρόκειται να πάρει την αγωνιστική έγκριση (homologation) από το 2019.

Όπως ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου 2017, η Porsche θέλει να βρίσκεται στην πίστα στην εκκίνηση της έκτης σεζόν του ηλεκτρικού πρωταθλήματος της Formula E.

«Τα τελευταία χρόνια, η FIA και ο Alejandro Agag έχουν κάνει μια φανταστική δουλειά», δήλωσε ο Fritz Enzinger της Porsche, ο οποίος, σαν αντιπρόεδρος, είναι και υπεύθυνος για το πρόγραμμα της Formula E. «Mε αυτή την εξέλιξη θα μπορέσουμε να αγωνιστούμε στις πίστες απέναντι σε πολλούς από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές αυτοκινήτων στον κόσμο».

Όπως και στο επιτυχημένο Le Mans Prototype 919 Hybrid, ο Andreas Seidl θα είναι υπεύθυνος για την τεχνολογική ανάπτυξη και την εκτέλεση του προγράμματος Formula E. «Οι δυνατότητες και οι επιδόσεις των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υπήρξαν ένα μεγάλο θέμα στην Porsche εδώ και αρκετό καιρό», δηλώνει ο ίδιος ο Seidl. «Όσο πιο βαθιά μπαίνουν στο θέμα οι μηχανικοί μας τόσο πιο συναρπαστικές γίνονται οι εξελίξεις. Δεν βλέπουμε την ώρα να πάρουμε το πρώτο μας όχημα στις αρχές του 2019 και να δοκιμάσουμε το δικό μας σύστημα κίνησης. Το Gen2, το οποίος αποκαλύφθηκε από τη Formula E στο Σαλόνι της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου, είναι εξαιρετικό».

Η φόρμουλα Ε θα παράσχει το σασί καθώς και την μπαταρία. Όμως, όλα τα εξαρτήματα του κινητήρα είναι οι εξελίξεις αφορούν τις ομάδες. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στην Porsche να βρει λύσεις βελτιστοποίησης στις βασικές τεχνολογίες όπως ο ηλεκτροκινητήρας, ο μετατροπέας, το σύστημα φρένων (by-wire), το κιβώτιο ταχυτήτων, το διαφορικό, τα εξαρτήματα ανάρτησης που συνδέονται με τον πίσω άξονα και πολλά άλλα. Η ενεργειακή απόδοση του κινητήρα δεν διαδραματίζει μόνο αποφασιστικό ρόλο σε έναν ανταγωνισμό που προσελκύει πολλούς από τους πιο γνωστούς κατασκευαστές αυτοκινήτων παγκοσμίως, αλλά είναι επίσης καίριας σημασίας για την ανάπτυξη ηλεκτρικών αυτοκινήτων παραγωγής.

Η είσοδος της Porsche στη Formula E το 2019 θα συμπέσει με την κυκλοφορία στην αγορά της έκδοσης παραγωγής του καινοτόμου Mission E. Το όχημα αυτό θα είναι το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της Porsche, και θα είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο αυτοκίνητο στην κατηγορία του. Θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εταιρεία ήδη ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει περισσότερα από έξι δισεκατομμύρια ευρώ στην ηλεκτρική κινητικότητα πριν από το τέλος του 2022.